اشپل نمک سود شده ماهی سفید، به عنوان چاشنی کته کباب، از غذاهای معروف و پرطرفدار مردم گیلان محسوب میشه.
اشپل در واقع دانههای ریزی از تخم ماهی هست که در داخل پردهی نازکی از شکم ماهی قرار داره.
اشپلماهی رو میشه از بسیاری از ماهی ها، چون: ماهیسیم، ماهیسالمون، ماهیکولی، ماهی سفید و ماهی های خاویاری (مثل ازون برون) تهیه کرد. اشپل ماهی های خاویاری رو بنام خاویار میشناسن. خاویار یا مروارید سیاه از غذاهای گران قیمت دنیا محسوب میشه.
اشپل در اشپزی ملل مختلف هم جایگاه خودش رو داره.
در گیلان با اشپل تازه ماهی، خوراکی های خوشمزه ای مثل اشپل کوکو اماده می کنند .